Alarmsystemen

Een alarm of alarmsysteem moet aan belangrijke eisen voldoen. U kunt een alarminstallatie kopen door goed te letten op een aantal belangrijke eigenschappen en meer te lezen over hoe het systeem werkt. Bekijk onze alarmsystemen en kies op basis daarvan het beste beveiligingssysteem. Een alarm systeem afgestemd op uw woning en woonsituatie, voor beveiligingssystemen die voorkomen dat anderen ongemerkt naar binnen kunnen komen.

Producten 1 to 12 of 161 total

per pagina
GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Voor 16.00 besteld, morgen in huis.

GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Voor 16.00 besteld, morgen in huis.

Producten 1 to 12 of 161 total

per pagina

Tips voor het kopen van een alarminstallatie

Een alarmsysteem kopen? Dat begint met een blik op een paar belangrijke eigenschappen:

 • Een alarm installatie met certificering
 • Alarm systemen met meldingen per telefoon, SMS en/of e-mail
 • Draadloos te installeren: gemakkelijker in bestaande woningen
 • Waarschuwingen bij wegvallen internetverbinding
 • Waarschuwingen bij lege batterijen of wegvallen netspanning
 • Regelmatige updates van de software van het alarm voor de beveiliging

Hoe werkt een alarminstallatie?

Een alarm of alarmsysteem kan werken op een paar verschillende manieren, afhankelijk van het systeem dat u koopt. Het is ten eerste belangrijk om goed te kijken naar een draadloze beveiligingscamera set of een bedraag alarmsysteem. Die tweede is het meest betrouwbaar, maar maakt het lastiger om in een bestaande woning te plaatsen.

Een alarminstallatie maakt gebruik van een aantal handige sensoren, die een melding geven zodra er wat aan de hand is. U kunt denken aan de volgende type sensoren:

 • Deur/raam-contact
  De ideale keuze bij de voordeur, net als ramen die open kunnen. Een magneetcontact geeft een signaal zodra de deur of het raam opent, terwijl het alarm is geactiveerd.
 • Bewegingssensor
  Goed geschikt om complete ruimten in de gaten te houden. De (infrarood) sensor detecteert beweging en geeft een melding bij beweging zodra het alarmsysteem geactiveerd is.
 • Camerasystemen
  Professionele beveiliging, met (HD) beelden van een ruimte of een specifieke entree. Om de situatie live in de gaten te houden of later terug te kijken wat er gebeurde bij een melding.

De alarmsystemen werken wat dat betreft op verschillende manieren, afhankelijk van de sensoren en een bedrade of draadloze verbinding. Draadloos gebeurt dat vaak op basis van wifi.

Tip: kies een draadloos beveiligingssysteem met goede encryptie, bijvoorbeeld op basis van 128 of 256-bit. Dat is de beveiliging die ook banken gebruiken, bijvoorbeeld voor iDeal-betalingen.

Hoe plaats je het? Waar plaats je het?

Wilt u de alarmsystemen zelf plaatsen? Het is belangrijk om goed na te denken over hoe u het alarmsysteem plaatst en vooral waar u dat doet. Een goede alarminstallatie plaatst op de punten waar inbrekers binnen kunnen komen.

Tip: ga met een buurman of familielid buitenstaan. Vraag die persoon hoe hij of zij zou proberen in te breken. Zoek samen naar ingangen, ook naast de voordeur en de achterdeur.

Alarmsystemen hebben een centrale en een aantal sensoren. Plaats die centrale op een centrale plaats in de woning. Zorg ervoor dat u het geluidssignaal vanaf daar overal in huis kunt horen. Monteer vervolgens de sensoren van het alarm systeem. Bij de voordeur, bij ramen die open kunnen en voor goede beveiliging van de achterkant. Bij (openslaande) deuren en ramen, of door de sensoren heel de kamer in de gaten te laten houden.

Tip: let op de plaatsing van bewegingssensoren, vooral als u huisdieren heeft. Zorg ervoor dat de sensoren niet afgaan als er huisdieren langslopen, bijvoorbeeld door de sensoren iets hoger te richten.

Het is verstandig om het geplaatste alarmsysteem eerst een paar keer goed te testen. Zet het geluidssignaal (indien mogelijk) tijdelijk uit en probeer zelf uit of het systeem een melding geeft zodra u binnen probeert te komen. En blijf het systeem iedere paar maanden of ieder half jaar testen, zodat u er zeker van kunt zijn dat het alarm een melding geeft op het moment dat er echt iets aan de hand is.

Welk type alarminstallatie heb ik nodig?

Benieuwd of een bedraad alarmsysteem of een draadloze installatie beter past bij uw woning? In bestaande woningen is een draadloze oplossing doorgaans de beste. De installatie van een bedraad systeem lukt beter in nieuwe woningen, omdat u daarna de kans heeft om de kabels weg te werken en bijvoorbeeld de kozijnen (opnieuw) te schilderen.

Tip: een alternatief is een hybride alarmsysteem. Er is dan sprake van bedrade en draadloze onderdelen, zodat u het systeem goed kunt afstemmen op uw wensen.

Welke onderdelen heeft het alarminstallatiesysteem?

Een alarm of een alarmsysteem bestaat uit een aantal verschillende onderdelen:

 • De centrale
 • Sensoren en detectoren
 • Optioneel: bedieningspaneel

De centrale is onmisbaar binnen een alarmsysteem. Om de meldingen van de sensoren te ontvangen en om een (geluids)signaal af te geven op het moment dat er sprake is van een alarmmelding.

De sensoren en detectoren houden in de gaten of er niemand binnenkomt, op het moment dat het alarm is geactiveerd. Veel van de systemen zijn modulair, om die ook op termijn naar wens uit te kunnen breiden. Met extra sensoren op plekken die u eerder over het hoofd zag.

Tenslotte kunt u optioneel gebruik maken van een apart bedieningspaneel. Om het alarm met een code te activeren en dat ook weer uit te zetten. Plaats het paneel op een plaats onzichtbaar van buitenaf, maar goed bereikbaar vanaf de voordeur.

Profiteer van de voordelen bij GSM-Secure

Een alarm of alarmsysteem kopen? Bekijk onze mogelijkheden voor een bedraad alarmsysteem, net als voor en hybride of een draadloos systeem. En vergelijk de kosten voor een alarmsysteem. Zodat u een goedkoop alarmsysteem of een draadloze beveiligingscamera set kunt kopen.

Voor de alarmsystemen die u zelf kunt kopen, op basis van uitstekende en betrouwbare technologie. Bij GSM-Secure, waarmee u automatisch kiest voor:

 • Gratis verzending vanaf €30
 • Gratis retourneren van alle bestellingen
 • Verzending binnen 24 uur
 • Een beoordeling van een 9,2
 • Winkelen met het Thuiswinkel Waarborg

Een alarmsysteem kopen of daarvoor op zoek naar advies door ervaren specialisten? Bekijk de systemen bij ons uit het uitgebreide assortiment, waarover we u graag meer vertellen. Voor een goede alarminstallatie, die bijdraagt aan de veiligheid in en om het huis. Meer weten? Neem contact met ons op. Of bestel meteen online, dan maken we de verzending van het beveiligingssysteem in orde.