27 september 2017

Blog

GSM Secure

5 toepassingen van de GSM schakelaar: smart schakelen voor thuis en op straat

De GSM schakelaar is een eenvoudige toepassing van een smart home. Eenvoudig schakelen met een smartphone, zodat u daar op afstand de controle over heeft. Veel mensen kennen de mogelijkheid om daarmee de verlichting in of uit te schakelen, maar wist u dat er nog een aantal andere toepassingen mogelijk zijn? We zetten er 5 op een rij, want u kunt:

  • Het alarmsysteem schakelen
  • De automatische poort schakelen
  • De slagboom schakelen
  • Een verkeerspaal schakelen
  • De verwarming schakelen

Alarmsysteem schakelen

Van huis en niet zeker of u het alarm wel heeft ingeschakeld? Met een GSM schakelaar is dat eenvoudig op te lossen. Schakel het systeem voor de zekerheid een keer uit en daarna opnieuw in. Gewoon vanaf uw telefoon, bijvoorbeeld op het moment dat u al onderweg bent. En schakel het alarmsysteem weer uit als u bijna bij de deur bent, om meteen door te kunnen lopen.

Automatische poort schakelen

En heeft u een oprit, oprijlaan of een andere poort naar de tuin en uw woning? Met een GSM schakelaar kunt u die eenvoudig op afstand bedienen. Schakelen met uw smartphone, zodat u tijdens het aan komen rijden alvast voor een opengaande poort kunt zorgen. Om meteen door te kunnen rijden of daar in ieder geval niet lang op te hoeven wachten.

Slagboom schakelen

Op een vergelijkbare manier kunt u ook slagbomen schakelen met een GSM schakelaar. Gewoon op afstand, zonder dat u daarvoor allerlei bekabeling of bedrading hoeft aan te leggen. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven wanneer u de slagboom wilt openen en weer wilt sluiten.

Verkeerspaal schakelen

U kunt op die manier een verkeerspaal schakelen, bijvoorbeeld om die omhoog of omlaag te laten komen. Gebruik uw smartphone als een afstandsbediening voor het schakelen, zodat u daar geen ander apparaat bij nodig heeft.

Tip: u kunt met de GSM schakelaars tevens gebruik maken van een vaste tijdsinstelling. Laat een vaste tijdsinstelling bepalen wanneer de verkeerspaal omhoog of omlaag gaat.

Verwarming schakelen

Voorkomen dat u in een koud huis thuis zal komen of dat de temperatuur op een bepaald moment te ver daalt? Met een GSM schakelaar heeft u de mogelijkheid om de verwarming in te schakelen of juist weer uit te zetten.

Tip: U kunt automatisch de verwarming schakelen met een GSM schakelaar. Bijvoorbeeld door een onderwaarde voor de temperatuur in te stellen. Wordt die overschreden? Dan gaat de verwarming automatisch aan en wordt het weer warmer.

GSM schakelaar kopen

U kunt een GSM schakelaar kopen en die inzetten voor de verschillende toepassingen. Het is op die manier een handig product voor in uw smartphone. U kunt er op een aantal verschillende manieren gebruik van maken, altijd om de bediening van apparaten in en om het huis een stuk gemakkelijker te maken.