20 april 2018

Woning

GSM Secure

Alarmsysteem kopen: zelf inbreken is de beste test

Een alarmsysteem kopen en benieuwd naar de beste tips om daarvoor een goede keuze te maken? Gek genoeg zijn het de inbrekers die u hier het best mee kunnen helpen. Zij weten waar de zwakke plekken in de woning zitten, waardoor dát de plekken zijn om te beveiligen.

Het is een goed idee om zelf een keer te proberen in te breken. Of beter nog, daar de buurman of een andere bekende om te vragen. Op die manier worden de ‘ingangen’ naar de woning zichtbaar, waarna u een alarmsysteem kunt kopen om die gaten te dichten de beveiliging op orde te brengen.

Sleutel in de binnenkant van de deur

U kunt zelf kijken waar de mogelijkheden zitten om een dichte woning binnen te dringen. De kans is echter groot dat u het risico onderschat en u wellicht wat over het hoofd ziet. Beter is het daarom om iemand anders te vragen met u mee te kijken.

Dat kunt u open en eerlijk doen, maar het is ook de moeite waard om een bekende of een buurman aan te geven dat u de sleutel aan de binnenkant van de deur heeft laten zitten. En u de deur in het slot heeft getrokken, waardoor u er niet meer in kunt.

Het grote voordeel is dat de ander oprecht met u mee zal denken om binnen te komen, want daar is een noodzaak voor. Zonder oplossing komt u er niet in, waardoor de ander als een inbreker zal nadenken over wat er mogelijk is om toch binnen te komen.

Belangrijke ‘ingangen’ naar de woning

Op die manier worden alle eventuele ‘ingangen’ naar de woning zichtbaar. De voordeur is de meest duidelijke, samen met een eventuele achterdeur. Daarna zijn eventuele openstaande ramen op de begane grond aan de beurt, samen met een raam op de eerste verdieping boven de garage.

En heeft u een container of iets anders groots in de tafel staan? Dat wordt gemakkelijk een opstap om hoger gelegen ramen te bereiken. Zoals een lange trap zelfs het zolderraam toegankelijk maakt. Vooral als de inbreker erin slaagt om snel een paar dakpannen omhoog te schuiven, waardoor het houtwerk eronder dient als een trap. Door samen met de buren ‘in te breken’ wordt goed duidelijk waar de mogelijke lekken zitten. Om daar het alarmsysteem op af te stemmen.

Alarmsysteem kopen met de juiste onderdelen

U kunt op die manier een alarmsysteem kopen waarmee u voorkomt dat deze ‘ingangen’ nog langer beschikbaar zijn. Gebruik sensoren en melders, precies op de punten waar u met de buren of andere bekenden binnen zou willen treden.

Op die manier zorgt u voor waterdichte beveiliging van uw woning. Bij voorkeur met meldingen op uw mobiele telefoon. Zodat u ook als u niet in de buurt bent nauwkeurig in de gaten kunt houden of er iets aan de hand is. Wij helpen u graag het beste alarmsysteem te kopen, door met u mee te denken over de beste beveiliging voor uw woning.