19 januari 2018

Woning

GSM Secure

Alarmsysteem zonder abonnement: het geheim van een goede keuze

Een alarmsysteem zonder abonnement? Dat is een op de lange termijn voordelige keuze, die ook zonder een aansluiting op een meldkamer uitstekende veiligheid kan bieden. Dankzij verschillende sensoren en een geluidssignaal of melding op uw mobiele telefoon. Zodat u er direct van op de hoogte bent als er iets aan de hand is.

Tip: een alarmsysteem op zich zorgt al voor een afschrikwekkende werking. Gelegenheidsdieven zullen zich wel twee keer bedenken als ze een camera of een andere sensor zien hangen.

We krijgen regelmatig vragen van klanten over de beste keuze voor een alarmsysteem zonder abonnement. U heeft online de keuze uit diverse systemen, waarbij er een paar factoren van belang zijn. Zoals een draadloos of een bedraad systeem en een eventueel Smart Systeem. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Onze tip: een draadloos systeem

Gebruik maken van een goed alarmsysteem zonder abonnement? Dan is het de moeite waard om de draadloze systemen te bekijken, vooral voor in een bestaande woning. Het grote voordeel daarvan is dat u geen kabels hoeft aan te sluiten, waardoor het ook niet nodig is om die eerst weg te werken.

Tip: alarmsystemen gebruiken een 433MHz-verbinding (draadloos) of maken gebruik van een RJ45-aansluiting. Dit laatste is een bedrade versie, voor een Ethernet-aansluiting.

De draadloze systemen zijn goed beveiligd. En mocht de verbinding wegvallen? Dan geeft het systeem daarvan meteen een melding, zodat u na kunt gaan wat er aan de hand is en of het belangrijk is om in te grijpen.

Wat is een Smart Alarmsysteem?

En dan een Smart systeem, want is het belangrijk dat het alarmsysteem zonder abonnement dit kenmerk heeft? Een Smart Systeem is in staat om via internet op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon een melding te geven. Of via internet te communiceren met andere delen van het systeem dat u gebruikt.

Op die manier kunt u het systeem via internet bedienen, vaak door middel van een kastje dat u kunt verbinden met de router die u heeft staan. Op die manier heeft u ook op afstand toegang tot het systeem en kunt u veilig meldingen ontvangen. De Smart-functionaliteit bestaat zowel in combinatie mét als zónder een abonnement. En is vooral interessant indien u het systeem op afstand wilt kunnen beheren.

Uitgebreid aanbod: alarmsystemen zonder abonnement

Op zoek naar een goed alarmsysteem zonder abonnement? Dan is het de moeite waard om ons online aanbod te bekijken. Blader door de verschillende systemen, zodat u daar online een keuze uit kunt maken.

En specifieke vragen over een van de systemen die er beschikbaar zijn? Neem dan contact met ons op. We vertellen u er graag meer over, net als over Smart en over de draadloze of bedrade systemen.