5 november 2017

Woning

GSM Secure

Bereik van de draadloze deurbel: geschikte tot 200m afstand

Wat is het bereik van een draadloze deurbel? Het gaat om de afstand tussen de daadwerkelijke bel en het onderdeel dat het geluidsignaal laat horen. Want, het is natuurlijk prettig om het geluid in de woonkamer af te spelen, op het moment dat er iemand voor de deur staat en op de bel drukt.

Tot hoe ver een draadloze deurbel komt hangt sterk af van het model. Een gemiddelde winkelbel heeft bijvoorbeeld een bereik van 15 meter, terwijl andere draadloze deurbellen (standalone) tot wel 200 meter reiken. Met een geluidsvolume van 80 – 90 dB, waarmee ze ruim voldoende hard genoeg zijn.

Hoe ver komt een draadloze deurbel?

Hoe ver een draadloze deurbel komt hangt vooral af van de gebruikte techniek. Sommige batterij-gevoede modellen zijn volledig draadloos te bevestigen en hebben een uitgebreid bereik. Zoals de SAS-WBD212. Goed voor een bereik van 200 meter. Waardoor uw woning niet snel te groot is om aan de andere kant van het huis het signaal af te spelen, zodra er iemand aanbelt. Ook andere modellen van deze fabrikant hebben een groot bereik, zoals de SAS-WBD201. Dat model is goed voor 150 meter in open ruimte, waardoor u de bel in principe overal kunt laten afspelen.

Met of zonder camera: de keuze is aan u

En zoekt u naar een draadloze deurbel met een goed bereik, gecombineerd met een camera? In dat geval is bijvoorbeeld de GSM DOG-DB01 de moeite waard. Het is een compacte draadloze deurbel, die u gemakkelijk kunt installeren. Met een goed bereik, inclusief beelden van de camera. Zodat u kunt zien wie er voor de deur staat, zonder dat u daar naartoe hoeft te lopen.

Op die manier kunt u aan de hand van het type bel kiezen uit een groter of kleiner bereik. Inclusief de beelden van een camera of met een bel die vooral een hard geluidssignaal afspeelt. Net zo hard als een vliegtuig dat door de geluidsbarrière gaat, waardoor u de bel nooit meer hoeft te missen.

Geluid: zoals een vliegtuig door de geluidsbarrière

Zoekt u naar een draadloze bel over grote afstand? Zorg dan voor twee belangrijke eigenschappen:

  • Voldoende draadloos bereik (bijvoorbeeld 150 – 200 meter in open ruimte)
  • Een hard geluidssignaal (80 – 90 dB is ruim voldoende)

Met de genoemde 80 – 90 dB is de bel net zo hard als een vliegtuig dat door de geluidsbarrière gaat. Zelfs als u de televisie aan heeft staan hoeft u de bel dus niet meer te missen, zodat u open kunt doen zodra er iemand voor de deur staat.