15 december 2017

Thuis netwerk

GSM Secure

Bestuurbare beveiligingscamera: kies een PTZ-camera

Van een PTZ-camera heeft u wellicht nog niet eerder gehoord. Toch is het de camera die u nodig heeft indien u zoekt naar een bestuurbare, bedienbare of richtbare camera. De beveiligingscamera biedt de mogelijkheid om het beeld te richten of te sturen, zodat u binnen een ruime specifiek kunt inzoomen op een bepaalde persoon, gebeurtenis of locatie.

Tip: de PTZ-camera is er ook met IP-mogelijkheden, zelfs in combinatie met handige apps. Om de camera vanaf uw smartphone te bedienen en beheren, zodat u altijd de volledige controle heeft.

U heeft de keuze uit verschillende PTZ-camera’s, die kunnen pannen, tilten en zoomen. Het zijn de drie mogelijkheden die er samen voor zorgen dat u met de camera iedere hoek van een ruimte in beeld kunt brengen. En wilt u de camera op afstand kunnen bedienen of de beelden op uw telefoon bekijken? Zorg er dan voor dat u gebruik maakt van een IP-camera.

Pan, Tilt en Zoom

De letters PTZ staan voor Pan, Tilt en Zoom. Het ‘pannen’ staat voor het heen en weer bewegen van de camera. Bijvoorbeeld omhoog en omlaag, om de persoon of de locatie die u op de korrel heeft goed in beeld te brengen. Het ‘tilten’ staat voor het van links naar rechts bewegen. Zodat u in sommige gevallen zelfs 360 graden kunt draaien, om beelden vanuit iedere hoek te kunnen maken. Op die manier heeft u altijd het volledige overzicht.

Tenslotte heeft u met een PTZ-camera de mogelijkheid om in te zoomen. Om scherp te stellen op een specifiek onderdeel in de ruimte of in te zoomen op een bepaalde persoon. Handig als u de ruimte actief wilt beveiligen of als u bij een incident wilt nagaan wat er precies gebeurde. Op die manier is de PTZ-camera een bestuurbare, richtbare of bedienbare beveiligingscamera met diverse voordelen.

Compacte camera met IP-mogelijkheden

Tegelijkertijd kunt u met de PTZ-camera gebruik maken van een uiterst compact model. Eenvoudig te bedienen en besturen en net zo gemakkelijk te bevestigen. Aan de wand of aan het plafond, afhankelijk van het model dat u kiest. Bekijk bijvoorbeeld een wandcamera voor een scherpe prijs voor binnen, net als een luxe model met professionele functies voor aan het plafond.

En kiest u voor een camera met IP-mogelijkheden? Dat staat voor Internet Protocol. En maakt het mogelijk om de beelden via internet op een smartphone of tablet te bekijken. En de camera daarmee te besturen en bedienen.

Bedienbare beveiligingscamera kopen

Een bedienbare beveiligingscamera kopen en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk online de modellen die u kunt bestelen. In diverse prijsklassen en desgewenst met IP-mogelijkheden. Om te gebruiken met uw smartphone, voor Android en iOS.