1 maart 2019

Woning

GSM Secure

Camerabeveiliging in het donker: hoe werkt een infrarood camera?

De camerabeveiliging infrarood uitvoeren? Het is dé manier om ook in het donker beelden te kunnen maken. Prettig, omdat vooral het donker vraagt om goede beveiliging. Zodat u goed in de gaten kunt houden of er iets aan de hand is en u daarop meteen kunt reageren. Of om achteraf vast te kunnen stellen wat er is gebeurd, om daar naar te kunnen handelen.

Maar, hoe werkt infrarood voor camerabeveiliging? Hoe slaagt een camera erin om in het donker toch beelden te maken die u terug kunt kijken, terwijl we zelf niet of nauwelijks iets zouden zien? Wij leggen het u uit, om de camerabeveiliging infrarood te maken.

Warmtestraling op beeld

Een infrarood camera maakt geen gebruik van een ‘normale sensor’. Voor het beeld is er in plaats daarvan sprake van warmtestraling. Warmte is eigenlijk niets anders dan een verzameling elektromagnetische golven. De camera is in staat om die golven op te vangen. En aangezien al in 1879 werd uitgevonden welke straling er past bij warmte is het mogelijk om aan de hand daarvan in het donker beelden beschikbaar te maken.

De thermische straling is voor het blote oog niet zichtbaar, maar voor de camera’s met infrarood wel. Die kunnen op die manier warmte waarnemen, bijvoorbeeld als er iemand voorbij loopt. Het menselijk lichaam heeft een temperatuur van 37 graden. Er is sprake van behoorlijke warmte, die ruim binnen het bereik van de meeste camera’s valt. Vaak kunnen die -20 graden tot wel +2.000 graden meten.

De lens van de camera vangt de infraroodstraling op en zet dit vervolgens om in elektrische signalen. De chip maakt het op die manier mogelijk om het beeld te ‘vertalen’ naar iets dat we met onze eigen ogen wel kunnen zien. Op die manier kunnen we op een display zichtbaar maken wat er gebeurt, zonder dat we de thermische straling hoeven waar te nemen.

Voer camerabeveiliging infrarood uit

Een infrarood camera is op die manier een uitstekende keuze om tijdens de avond en de nacht in de gaten te houden wat er gebeurt. Bijvoorbeeld met een draadloze buitencamera met infrarood. Goed geschikt voor camerabeveiliging, juist op de momenten dat het zelf niet lukt om goed in de gaten te houden of er iets aan de hand is.

Het alternatief voor een camera met infrarood is het gebruik van LED-verlichting. Dat maakt de camera een stuk beter zichtbaar, maar kan ook afschrikken. Een camera met infrarood valt niet goed waar te nemen, maar kan ondertussen wel beelden maken die u live kunt bekijken of terug kunt kijken. Heeft u vragen over de toepassing van camerabeveiliging met infrarood? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.