6 juni 2017

Blog

René Moonen

Deurbel met camera: zien wie er voor de deur staat voor jong en oud

Ouderen gebruiken de deurbel met camera om op afstand veilig te kunnen zien wie er voor de deur staat. Maar wist u dat ook steeds meer volwassenen en zelfs jongvolwassenen daar gebruik van maken? Deels vanwege de veiligheid, maar vooral vanwege het comfort.

Een deurbel camera maakt het veel gemakkelijker om te zien wie er voor de deur staat. Rustig een serie blijven kijken bij een ongewenste verkoper of juist snel de deur open doen als er een bekende voor staat. Het comfort van een display met een draadloos systeem voorkomt de noodzaak om meteen op te springen op het moment dat de deurbel gaat.

Deurbel met camera

De technologie werkt eenvoudig. Er is nog steeds sprake van een deurbel, maar die is in het vervolg gekoppeld aan een camera. Op het moment dat er iemand aanbelt wordt de camera ingeschakeld, waardoor het zichtbaar wordt wie er voor de deur staat.

Uiteraard zorgt de camera voor de opname van de beelden, die vervolgens worden doorgestuurd naar de rest van het systeem. Dat kan zowel bedraad als draadloos. Met name in bestaande woningen is het vaak handiger om gebruik te maken van een draadloos systeem, bijvoorbeeld op basis van wifi.

Wifi en ander draadloze technologie

Er bestaan verschillende draadloze technologieën om de beelden van de camera bij de deur beschikbaar te maken op het display. Dat kan bijvoorbeeld via RJ45 of via WiFi, afhankelijk van het gekozen systeem. Er is sprake van een betrouwbare en veilige verbinding. Dit voorkomt dat er allerlei kabels van de deur naar het systeem dienen te lopen.

Op die manier is de deurbel met camera in een draadloze uitvoering met monitor veelal een goede keuze in bestaande woningen, om de deur toch uit te kunnen rusten met een camera om vooraf te bekijken wie er voor de deur staat. Het is dan een deurbel met camera via wifi of een andere technologie, geschikt voor zowel de veiligheid als op het gebied van comfort.

Deurbel camera en andere deurbeveiliging

De deurbel met camera is een goed voorbeeld van deurbeveiliging, die tegelijkertijd bijdraagt aan een stuk comfort. Op het gebied van deurbeveiliging zijn er daarnaast diverse andere producten beschikbaar. Een goed voorbeeld gericht op de veiligheid is de deurmat met sensor. Deze kan mantelzorgers een seintje geven als er iemand naar buiten gaat terwijl dit niet de bedoeling of verwachting was.

We zorgen er met de verschillende producten op het gebied van deurbeveiliging en meer algemeen voor een smart home voor dat sensoren en displays het een stuk aangenamer, veiliger en comfortabeler maken in en om het huis.