9 juni 2017

Blog

René Moonen

Draadloze camera: 3 voorwaarden voor een waterdicht beveiligingssysteem

De draadloze camera is een ideale toepassing voor buiten, om zonder bekabeling toch de omgeving van de woning in de gaten te kunnen houden. Dat betekent ondertussen wel dat de draadloze beveiligingscamera aan een paar belangrijke voorwaarden dient te voldoen.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de camera een infraroodsensor heeft om ook in het donker opnamen te kunnen maken. Let daarnaast op de IP-waarde van de camera en natuurlijk het protocol voor een veilige overdracht van de beelden.

Camera voor buiten: infrarood-sensor

Om draadloos een beveiligingscamera voor buiten te gebruiken is het belangrijk dat deze beschikt over zowel een reguliere als een infraroodsensor. De reguliere sensor kan overdag opnamen maken, zodat we in de gaten kunnen houden wat er gaande is. Om de videobewaking rondom uw huis ook in het donker te kunnen gebruiken is en infraroodsensor van belang. Die maakt beelden in het donker, zodat u toch na kunt gaan wat er gaande is.

Tip: de draadloze camera kunt u combineren met een complete set, inclusief opname-apparatuur. Dit maakt het mogelijk om de beelden later nog eens terug te kijken.

IP-bescherming voor buiten

Tegelijkertijd dient de draadloze beveiligingscamera voor buiten goed bestand te zijn tegen vocht en stof. Hiervoor hanteren we de IP-waarde van technologische producten. De waarde geeft aan in hoeverre de camera hiertegen bestand is en u die buiten kunt gebruiken.

Een draadloze camera voor buiten dient in ieder geval de waarde IP66 te bieden. Dit geeft aan dat de camera buiten zonder problemen in de regen kan hangen. U kunt er gebruik van maken binnen een beveiligingssysteem om uw woning te beveiligen, door in de gaten te houden wat daar omheen gebeurt.

Veilige overdracht vanaf de draadloze camera

Tenslotte is het belangrijk dat er een veilige overdracht plaatsvindt tussen de camera en de rest van de set of bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Beoordeel de draadloze bewakingssets daarom tevens op basis van het gebruikte protocol. RJ45 en 433Mhz zijn bekende systemen, die ervoor zorgen dat u de beelden op afstand kunt bekijken zonder daar allerlei kabels voor te hoeven trekken. U werkt met een draadloze camera dan aan de maximale veiligheid rond uw huis, zonder dat daarvoor allerlei ingrijpende aanpassingen hoeven plaats te vinden.

Bent u daarnaast benieuwd naar de andere camerasystemen die er beschikbaar zijn? Bekijk ze online bij ons in de webshop. We laten u graag zien wat de alternatieven zijn voor een draadloze beveiligingscamera. Met name indien de woning nog gebouwd moet worden of u het systeem (semi-)professioneel wilt gebruiken kunt u besluiten een bedraad systeem te kiezen. Vragen over een draadloze camera, een complete set of de beste keuze in uw specifieke situatie? Neme dan contact op, we leggen het u graag uit.