8 mei 2017

Blog

Patrick Wessels

Draadloze deurintercom: videobeelden van wie er voor de deur staat

Een deurintercom of video intercom kan laten zien wie er voor de deur staat, zonder dat u daar zelf naartoe hoeft te lopen. Dat is prettig in een appartement waarin u onmogelijk iedere keer naar beneden kunt gaan en biedt bovendien uitkomst voor ouderen die vanuit hun stoel of aan de tafel willen kunnen zien wie er aanbelt.

Dankzij de draadloze deurintercom is het niet nodig om allerlei bekabeling te trekken, in plaats daarvan zijn er draadloze systemen beschikbaar die bestaan uit meerdere onderdelen. Een goed voorbeeld hiervan is het Eycasa systeem van ABUS.

Deurintercom of video intercom

U kiest met die systemen voor een deurintercom of video intercom, die bijdraagt aan de veiligheid in en rondom het huis. Het is niet meer nodig om de deur te openen om te zien wie ervoor staat. Op die manier kunt u met name ’s avonds en ’s nachts gevaarlijke situaties voorkomen.

Tip: wilt u ook in het donker kunnen staan wie er voor de deur staat? Kies voor een buitencamera met LED-verlichting of infraroodmogelijkheden. Op die manier kunt u de ander ook in het donker goed zien, zodat u kunt zien of u de deur zonder problemen kunt openen.

De deurintercom kunt u het best uitrusten met video, zodat u zowel kunt horen als kunt zien wie er voor de deur staat. Er zijn verschillende draadloze systemen met video beschikbaar, waardoor het zelfs in dat geval niet nodig is om kabels te trekken.

Onderdelen van het intercomsysteem

Een draadloze deurintercom bestaat uit verschillende onderdelen, om met video aan te tonen wie er voor de deur staat. We onderscheiden de volgende modulaire elementen:

  • De buitencamera
  • Een deurstation
  • Een eventuele handset
  • Een eventuele afstandsbediening

De draadloze deurintercom bestaat wat dat betreft in ieder geval uit een buitencamera en een deurstation. De camera registreert de videobeelden, zodat u op het deurstation kunt zien wie er voor de deur staat. Hierbij is er sprake van een videoscherm op de muur. Eventueel kunt u gebruik maken van een handset. Dit maakt het mogelijk om die ook elders in huis neer te zetten, om daar te zien wie er voor de deur staat en de deur te openen.
Tip: wilt u de deur op afstand kunnen openen, bijvoorbeeld omdat u weet wie ervoor staat? Dan is er daarvoor een afstandsbediening beschikbaar.

Draadloze deurintercom kopen

Een draadloze deurintercom kopen? Gebruik de bovenstaande tips om de verschillende systemen te vergelijken, zoals we u ook graag helpen om de beste beveiligingscamera te vinden.

Bekijk de verschillende deurintercoms en videointercoms, bijvoorbeeld op basis van een draadloos systeem. Dat is met name in een bestaande woning de meest prettige keuze. Het is dan immers niet nodig om allerlei bekabeling aan te (laten) brengen.