20 november 2017

Woning

GSM Secure

Goedkoopste beveiligingssysteem: kies voor dummy beveiliging

Het goedkoopste beveiligingssysteem? Dat is dummy beveiliging. Zonder de techniek die daadwerkelijk opneemt of een alarm af laat gaan. Maar wel met de afschrikwekkende elementen van een beveiligingssysteem. Zodat gelegenheidsdieven uw woning overslaan, om het elders te proberen.

Een gelegenheidsdief is op zoek naar het huis met de minste beveiliging: de zwakste schakel. Inbrekers zoeken naar aanwijzingen dat er wel of geen beveiliging aanwezig is. Ze benutten een open raam of een deur die even niet op slot is, waarbij er het liefst geen beveiliging is aangebracht. Of waar het niet zichtbaar is dat er mogelijk sprake is van beveiliging.

Professioneel ogende camera’s

Dummy beveiliging bevat geen daadwerkelijke camera en al helemaal geen systeem om de beelden te bekijken en/of op te slaan. In plaats daarvan is er sprake van een systeem dat lijkt op dat van een camera, omdat alleen de behuizing aanwezig is. Een gelegenheidsdief of een inbreker kan het er aan de buitenkant niet aan af zien, omdat er sprake is van een professioneel ontwerp.

Dankzij de verschillende mogelijkheden kunt u gebruik maken van een dome-camera of een richtbare camera. Inclusief een infrarood-LED en andere professionele toepassingen. Tenminste, op het eerste gezicht. De techniek is niet aanwezig, zodat u gebruik kunt maken van het goedkoopste beveiligingssysteem dat er beschikbaar is.

Wat is een dummy beveiligingssysteem?

Want, wat is een dummy beveiligingssysteem precies? Het is de behuizing van een camera en andere onderdelen van een systeem. Zonder dat de techniek erin zit. Dat betekent dat het systeem geen waarschuwing zal geven op het moment dat er iets aan de hand is. Voordat die waarschuwing benodigd is zorgt de dummy camera er echter al voor dat de dief wordt afgeschrikt.

Een inbreker of gelegenheidsdief ziet de dummy camera hangen, maar kan niet beoordelen of het gaat om een echt model. Met name gelegenheidsdieven nemen het zekere voor het onzekere en gaan op zoek naar een woning waar deze vermeende camera’s niet hangen. U voorkomt daarmee eenvoudig een poging tot inbraak, zonder dat dit veel hoeft te kosten. Op die manier is een dummy systeem de goedkoopste vorm van beveiliging, die uitermate effectief kan zijn.

Tip: de dummy beveiliging verder professionaliseren? Kies dan voor een felle lamp met bewegingsmelder, zodat er licht inschakelt zodra een inbreker zich in de tuin of voor de deur vertoont.

De beste dummy beveiliging: online kopen

Bekijk online onze producten voor dummy beveiliging. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen en altijd met een professionele uitstraling. Voor het goedkoopste beveiligingssysteem dat u kunt kopen, waarmee u met name gelegenheidsdieven en inbrekers eenvoudig kunt afschrikken.