11 mei 2017

Blog

Patrick Wessels

GSM alarmmelder: draadloze schakelaar met alarmmelding op uw GSM

“It even unlocks my car!” Het was een gevleugelde uitspraak in een commercial van een bekende verzekeraar, waarin een CEO op afstand zijn alarmsysteem bediende. Dat ging uiteraard niet helemaal zoals gepland, maar het toonde wel de huidige mogelijkheden met GSM alarmsystemen.

Een GSM alarm bestaat uit een paar verschillende elementen. Uiteraard dient er allereerst sprake te zijn van een alarmsysteem, om de schakelaar op aan te kunnen sluiten. De GSM schakelaar vormt vervolgens het tweede onderdeel, dat ervoor zorgt dat u een melding op uw telefoon krijgt bij calamiteiten en dat u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld de deur te openen. Tenslotte is het mogelijk om dit systeem uit te breiden met temperatuurbewaking, zodat er uiteenlopende oplossingen mogelijk zijn.

Alarmmelding bij calamiteiten

De GSM schakelaar is er allereerst voor de alarmmelding bij calamiteiten, die u gewoon op uw telefoon ontvangt. Zodra thuis het alarm af gaat is dat in de nabije omgeving te horen, maar daar heeft u natuurlijk weinig aan indien u op dat moment niet in de buurt bent.

De GSM schakelaars en alarmmelders bieden dan uitkomst. Het systeem verstuurt de melding naar uw mobiele telefoon, waar u een melding op ontvangt om meteen te zien dat er wat aan de hand is. Het gaat om een pushmelding of een SMS-bericht, waardoor u in de beide gevallen meteen op de hoogte bent.

Tip: de GSM schakelaars en GSM alarmmelders werken op basis van Wifi, 3G/4G en/of standalone en zijn geschikt voor binnen en buiten. Vergelijk de verschillende modellen om daar op basis van uw wensen de beste keuze uit te maken.

Op afstand de deur openen

De GSM alarmmelder zorgt ervoor dat u bij calamiteiten meteen op de hoogte bent, terwijl de GSM schakelaar het mogelijk maakt om de deur op afstand te openen. U heeft controle over het openen en sluiten van de deur en kunt bovendien de status van het systeem op ieder gewenst moment opvragen.

Dat betekent dat u er met het GSM alarm op basis van een schakelaar en een melder voor kunt zorgen dat u altijd goed op de hoogte bent van wat er gaande is. U komt niet meer voor verrassingen te staan, in plaats daarvan is uw telefoon onderdeel geworden van het alarmsysteem.

GSM alarmmelder met temperatuurbewaking

Het is goed mogelijk om het GSM alarm uit te breiden met extra functionaliteiten. U kunt er een GSM alarmmelder bij gebruiken en daarmee zorgen voor een GSM alarmsysteem, maar wat dacht u bijvoorbeeld van temperatuurbewaking? Op die manier creëert u eenvoudig een professioneel systeem met de mogelijkheden op basis van uw wensen.