27 september 2017

Veilig op reis

GSM Secure

Wat is dummy beveiliging? En waarom werkt het zo goed?

Dummy beveiliging bestaat uit allerlei onderdelen. Allemaal zonder werkzame onderdelen, maar wel met de uitstraling van een professioneel beveiligingssysteem. Ze waarschuwen inbrekers en anderen met kwaad in de zin dat er wellicht een professioneel systeem aanwezig is.

Dummy beveiliging kan wat dat betreft bestaan uit een stel stickers voor op de deur, tot aan een TV-simulator die het TV-licht nabootst, dummy-camera’s en bijvoorbeeld een dummy-sirene en dummy-bewegingsmelder. De apparaten zien er van de buitenkant levensecht uit, waardoor een gelegenheidsdief het verschil niet kan zien en z’n poging al op voorhand zal staken.

Camera voor binnen of voor buiten

De dummy beveiliging kan wat dat betreft allerlei vormen aannemen. Een goed voorbeeld zijn de camera’s voor buiten, al zijn er ook modellen voor binnen beschikbaar. Het is eigenlijk de moeite waard om er een onopvallende echte camera bij te hangen. Vanaf het moment dat de dummy camera er hangt gedragen mensen zich totaal anders. Ze raken meer zelfbewust en zullen niet zomaar iets doen dat eigenlijk niet geoorloofd is. Dat geldt voor binnen en buiten, waardoor de dummy’s uitstekend geschikt zijn voor buiten.

Dome- en bullet-camera’s

Uiteraard zijn er verschillende soorten camera’s als dummy beschikbaar, afhankelijk van de indruk die u wilt wekken. Gaat het om een camera die gericht moet staan op een bepaalde inrit of oprit? Gebruik dan een bullet-camera. Ter alternatief is er een dome camera dummy beschikbaar. Die maakt het veel beter mogelijk om het te laten lijken of de omgeving rond een bepaald punt in de gaten wordt gehouden. Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van de beiden in te zetten.

Dummy sirenes en bewegingsmelders

En het dummy alarmsysteem helemaal compleet maken? Bekijk dan ook de dummy sirenes en de dummy bewegingsmelders die er beschikbaar zijn. Op die manier zal de gelegenheidsdief niet eens een poging wagen. En ook andere inbrekers zullen veel beter op hun hoede zijn.

Tip: hang de dummy camera’s en andere middelen zo duidelijk mogelijk op. Des te beter ze in het zicht zijn, des te groter de kans dat ze hun doel bereiken en ze inbrekers kunnen afschrikken.

Dummy beveiliging kopen

Interesse in dummy beveiliging en daarvoor op zoek naar geschikte producten voor thuis? We zorgen er met het brede assortiment van camera’s en andere onderdelen voor dat u de dummy beveiliging professioneel kunt laten ogen.

Blader online door het assortiment, waarmee we er graag voor zorgen dat u de woning op een voordelige manier toch goed kunt beveiligen. Geen werkzame onderdelen in de apparaten, maar wel de uitstraling van een professioneel systeem dat de omgeving in de gaten houdt.