14 april 2017

Thuis netwerk

René Moonen

Kosten van een alarmsysteem, de prijsverschillen!

Waarom een alarmsysteem?

Een alarmsysteem helpt om inbraak te voorkomen.

Mensen voelen zich vaak onveilig na een inbraak en willen dan graag een alarmsysteem aanschaffen.

Laatst was er nog een onderzoek van het CBS en de resultaten waren best opvallend over de keuze voor wel of geen alarm. Slechts 1 op de 9 gezinnen heeft een alarm terwijl de bedragen best meevallen en het aantal inbraken is toegenomen met 24%. Dit komt volgens hen door social media en de recessie. Inbrekers hebben gewoon meer geld en waardevolle spullen ‘nodig’ en door social media is het steeds beter te vinden of je thuis bent of niet.

Andere soorten beveiliging

Er zijn ook andere dingen die je kunt doen om je huis beter te beveiligen!

Goede sloten, verlichting en eventueel een hek of poort zijn belangrijk zodat de inbreker moeite moet doen om binnen te komen en hierdoor wellicht afdruipt en naar een andere woning gaat die minder goed beveiligd is. Alarmstickers zichtbaar ophangen heeft ook een afschrikkende werking.

Ook het huis bewoond laten zijn door lampen aan te laten, lampen met een afstandsschakelaar uitrusten zodat je de lampen op verschillende tijdstippen aan en uit kunt laten gaan en de krant laten liggen met een kopje thee. De buren kunt u vragen de gordijnen open en dicht te maken. Hun auto op de oprit plaatsen als u met vakantie bent.

Zorgfunctie 

Er zijn ook diverse alarmsystemen die een zorgfunctie kunnen vervullen en daardoor erg geschikt zijn voor senioren. Bij deze alarmsystemen, alarmsystemen via GSM zijn er diverse opties toe te voegen zoals een drukmat, een alarmknop, camera’s met melding naar mobiel. Met deze opties wordt het de mantelzorger makkelijker gemaakt op afstand zorg te bieden aan ouderen.

De diverse alarmsystemen

Het is belangrijk je af te vragen welk systeem bij jou past. Er zijn diverse alarmsystemen.

Bedraad

Een bedraad systeem biedt maximale betrouwbaarheid maar is lastiger in te bouwen bij een bestaande woning. Daarom is dit systeem bij voorkeur geschikt voor nieuwbouw of nog te verbouwen woningen. 

Draadloos

Groot voordeel bij een draadloos alarmsysteem is de eenvoudige installatie en het systeem is makkelijk uit te breiden. Bij een draadloos systeem kan de werking van de melders minder betrouwbaar worden als er een grotere afstand tussen de centrale en de melders zit.

GSM Alarmsysteem

Bij een GSM alarmsysteem worden de meldingen naar de mobiele telefoon verstuurd. Tevens kunnen er ook, als een camera bij het systeem hoort, beelden gestuurd worden. Je hebt dan op afstand zicht wat er thuis, bij een bedrijfspand of bij een oudere gebeurd. Dit systeem is dus ook erg geschikt als senioren alarm.

Kosten

De belangrijkste vraag voor veel mensen is, wat kost nu een alarmsysteem?

Prijzen van een alarmsysteem kunnen variëren van € 300,- tot €2000,-.

Dit hangt ook af hoeveel sensoren je wilt plaatsen, een beveiligingscamera, eventueel een watermelder en/of rookmelder om je huis nog extra te beveiligen.

Wanneer je het systeem ook nog wil laten aansluiten op een centrale komen hier nog abonnementskosten bij variërend van 75 tot 300 euro per jaar. Ook kunnen er nog onderhoudskosten bij komen.

Prijs

Zoals aangegeven zijn de prijsverschillen groot. De prijs is van veel zaken afhankelijk, namelijk:

  • Het type detectie van het beveiligingssysteem
  • De kwaliteit van de apparatuur
  • De grootte van je huis en het aantal kamers
  • Wil je alleen op de begane grond detectie of ook op de verdieping
  • Het type woning: appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning

Ga snel naar onze webshop om te kijken welke systemen er voor welke prijs te vinden zijn!

Bekijk het aanbod!