10 mei 2017

Blog

René Moonen

Rookmelder met SMS functie biedt nieuwe mogelijkheden

Veel mensen hebben al rookmelders in huis hangen. Dit geeft een veilig gevoel voor als men thuis is en er zou onverwacht brand uitbreken. Echter de ontwikkeling in alarmsystemen en met name de draadloze alarmsystemen gaan zo snel dat ook de functionaliteiten van de rookmelder uitgebreid kunnen worden. Als men een rookmelder gaat plaatsen denk dan ook eens aan een rookmelder met sms functie. Het principe is heel eenvoudig, namelijk het draadloze alarmsysteem is het hart van de schakeling. Kiest men voor een gsm alarmsysteem dan is men ook nog eens onafhankelijk van een vaste telefoonlijn.

Rookmelder met sms functie

seniorenklok

dementie klok en seniorenklok

Het Matigard GSM alarmsysteem is een ideaal systeem voor deze toepassing. Op het alarmsysteem kunnen verschillende melders aangesloten. Deze melders kunnen afzonderlijk geprogrammeerd worden om een sms te sturen naar een smartphone. Het alarmsysteem wordt ook vaak gebruikt als hulpmiddel voor dementerende ouderen omdat de volgende melders allemaal mogelijk zijn:

Het alarmsysteem heeft een mooi design wat goed op een dressoir zou staan. Wat juist voor dementerende ouderen belangrijk is, is de klok met datum en dagaanduiding, zodat het alarmsysteem ook als seniorenklok ingezet kan worden.

De rookmelder met sms functie is dus vooral belangrijk om je dierbaren te beschermen. In plaats van een sms kan men natuurlijk ook een telefonische oproep ontvangen. Al dan niet met een gesproken bericht.

Echter niet in alle gevallen is het nodig om een melding te ontvangen op uw smartphone. In dat geval kunt u beter kiezen voor een draadloze koppelbare melder.

Rookmelder met sms functie

Rookmelder met sms functie
Nu kopen

Draadloos koppelbare rookmelder

Draadloos koppelbare rookmelder
Nu kopen