Brandmelders

Een brandmelder kopen? Autonome brandmelders, melders op netspanning en zowel draadloos koppelbare als losstaande modellen: eenvoudig online te koop. Direct bij ons uit eigen voorraad, zodat we de bestelling en verzending meteen voor u in orde kunnen maken.

Producten 1 to 12 of 13 total

per pagina
GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Voor 16.00 besteld, morgen in huis.

GSM secure - Gratis bezorging vanaf 30 euro

Gratis bezorging vanaf 30 euro

Wij betalen de verzendkosten.

Gratis retourneren

Wij betalen de retourkosten

GSM secure - Binnen 24 uur verzonden

Binnen 24 uur verzonden

Voor 16.00 besteld, morgen in huis.

Producten 1 to 12 of 13 total

per pagina

Het is bij een brandmelder vooral verstandig om goed te letten op de diverse uitvoeringen die er beschikbaar zijn. En op de manier waarop ze onderling kunnen samenwerken. Op die manier zorgt u voor een betrouwbaar brandalarm, dat u gewoon online kunt kopen. Bij ons uit de eigen voorraad, waardoor we de verzending meteen voor u in orde kunnen maken.

Waarop letten bij het kopen van een brandmelder?

Benieuwd waarop te letten bij de aanschaf van een brandmelder? Het is belangrijk dat de melder een duidelijk signaal geeft. Een geluidssignaal van 85dB is daarvoor de standaard. Dat is voldoende om een verdiepingsvloer te overbruggen, zodat u het signaal ook hoort als er beneden brand ontstaat en u boven ligt te slapen.

Tip: een brandmelder is eigenlijk een rookmelder. Wilt u in de keuken gebruik maken van een melder? Gebruik dan een hittemelder, die reageert op de temperatuur.

Zorg er tevens voor dat u goed kijkt naar de verschillende soorten melders die er beschikbaar zijn voor een brandalarm. Op die manier maakt u een keuze uit bijvoorbeeld de koppelbare melders, net als de modellen met één of meerdere batterijen.

Welke type brandmelders zijn er?

We onderscheiden een paar verschillende soorten brandmelders. U kunt dan denken aan:

 • Autonome melders
  Deze melders werken op batterijen. Het is niet nodig om ze aan te sluiten op netspanning. Binnen dit type bestaan er verschillende variaties, zowel koppelbaar als niet-koppelbaar en op basis van verschillende soorten batterijen en accu’s.
 • Melders op netspanning
  Een brandmelder op netspanning, die u dient aan te sluiten op de netvoeding. Over het algemeen is er sprake van een back-up batterij, die het overneemt op het moment dat de stroom uit zou vallen.
Tip: een extra draad biedt de mogelijkheid om meerdere melders aan elkaar te koppelen. U komt ze vooral tegen in nieuwbouwwoningen, waarin ze op basis van norm NEN-2555 tegenwoordig in sommige situaties verplicht zijn.

Kiest u voor autonome melders? Houd er dan rekening mee dat daar verschillende soorten batterijen en accu’s voor bestaan. Traditioneel is de melder met een 9-volt batterij. Het is de meest goedkope oplossing, met een batterij die ongeveer een jaar meegaat. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer melders met AA-batterijen beschikbaar. Dit zijn de gangbare batterijen, die u in een brandalarm gemiddeld genomen om de drie jaar dient te vervangen.

Relatief nieuw zijn de autonome melders met een lithium-batterij. Het grote voordeel daarvan is dat de batterij zo’n 10 jaar meegaat. U heeft er op die manier geen omkijken naar, waardoor een investering in een dergelijk model zich dankzij de lagere kosten voor batterijen gemakkelijk kan terugverdienen.

Het onderhoud van een brandmelder

Het is belangrijk om het brandalarm na de installatie een keer te testen. Dat is de eerste vorm van onderhoud die u dient te plegen, om er zeker van te zijn dat u bij rookontwikkeling een melding krijgt.

Vervolgens is het belangrijk om autonome melders te voorzien van batterijen die werken. Met een traditionele 9-volt batterij zal die ongeveer ieder jaar aan vervanging toe zijn, terwijl de AA-batterijen langer meegaan. Probeer de verschillende melders iedere paar maanden of eens in het half jaar een keer te testen. En doe dat in ieder geval op het moment dat er nieuwe batterijen nodig zijn.

Tip: u kunt de melders testen door de knop daarop in te drukken. Dat test het geluidssignaal dat er wordt afgegeven. Door er een brandende lucifer onder te houden is het ook mogelijk om te testen of de sensoren nog goed werken.

Brandmelder plaatsen: deskundige tips

Na de aankoop van een brandmelder voor een brandalarm is het belangrijk om die goed te plaatsen. Met name de Brandweer brengt hier regelmatig adviezen over uit. Zij stellen bijvoorbeeld dat het belangrijk is om de melder zo hoog mogelijk te plaatse, bij voorkeur aan het plafond. Het is ook mogelijk om dat hoog aan de muur te doen, maar dat is niet ideaal.

Voorkom dat de melder dichtbij een lamp of een ander elektrisch apparaat hangt, omdat er dan storing kan ontstaan. Zorg er daarnaast voor dat de melder in het midden van de ruimte hangt. De rook zal opstijgen en snel het dak bereiken, waardoor de sensor in de melder ontdekt dat er sprake is van rookontwikkeling.

Tip: loopt het dak in een punt? Hang de melder dan bij voorkeur niet helemaal in de nok. De rookontwikkeling kan zich beperken tot net onder de punt in de nok. Een plaatsing iets lager op het schuine gedeelte is dan over het algemeen een betere keuze.

En benieuwd in welke ruimten u het brandalarm het best kunt plaatsen? Doe dat bij voorkeur in alle ruimten die belangrijk zijn voor de vluchtweg om naar buiten te komen. Zorg er dus voor dat er eenmelder hangt beneden in de hal, net als op de overloop en bijvoorbeeld op de zolder. En is er een ruimte in huis met veel elektrische apparaten, zoals een trapkast? Zorg ervoor dat ook daar een melder hangt, om u tijdig te kunnen waarschuwen bij rookontwikkeling.

Brandmelder kopen bij GSM-Secure

Een brandmelder kopen en die installeren? U heeft online de keuze uit verschillende melders voor een brandalarm. Vergelijk de diverse modellen, om daar op uw gemak een goede keuze uit te maken. Eenvoudig te bevestigen, zodat u daarna met een gerust hart kunt wonen, slapen en van huis kunt gaan. In een aantal gevallen kunnen de melders namelijk ook een signaal geven op uw mobiele telefoon, zelfs als u niet thuis bent.

En benieuwd waarop GSM Secure de beste keuze vormt voor een brandmelder of brandalarm? Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

 • Gratis verzending vanaf €30
 • Gratis retourneren van alle bestellingen
 • Verzending binnen 24 uur
 • Een beoordeling van een 9,2
 • Winkelen met het Thuiswinkel Waarborg

Brandmelder uitgekozen en die bestellen? Direct online kopen, bij ons uit eigen voorraad. Snel in huis, om meteen op te hangen en te gebruiken. Of stel onze deskundigen uw vragen.