Gasmelders

Gasmelders waarschuwen bijvoorbeeld voor aardgas en dragen op die manier sterk bij aan de veiligheid in huis. We kunnen dit gas zelf ruiken, maar doen dat over het algemeen pas op het moment dat het te laat is. Door gebruik te maken van een gasmelder weet u zeker dat u er op tijd bij bent, waardoor er geen gevaar bestaat voor een explosie of andere problemen.

Producten 2 artikel(en)

per pagina

Producten 2 artikel(en)

per pagina

Gasmelder voor aardgas

De gasmelder is geschikt voor aardgas en geeft bijvoorbeeld een waarschuwing op het moment dat u het fornuis per ongeluk aan laat staan. Er bestaan verschillende modellen, zowel stand alone als op basis van Wifi en zelfs met een app voor Android en iOS. Dat betekent dat de gasmelders die u gebruikt op uw mobiele telefoon een waarschuwing kunnen geven, zodra er wat aan de hand is.

Gasmelder in de caravan

De gasmelder is onder andere een goede keuze in de caravan, net als op andere plaatsen waar er eventueel gas zou kunnen vrijkomen. Anders dan bij dummy beveiliging is er uiteraard sprake van een werkende melder die het duidelijk aangeeft op het moment dat er gas vrijkomt. Dankzij de gasmelders hoeft u zich daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken.

Aardgasmelders plaatsen

Aardgas melders geven een melding indien er aardgas ontsnapt. Aardgas kan ontsnappen doordat een aardagleiding werk defect raakt, maar kan ook van buiten de woning binnendringen indien er buiten een gaslek is. Vaak komt het gas dan via de meterkast binnen.

Aan aardgas is een reukstof toegevoegd, u ruikt gas al bij een concentratie in de lucht die ver onder de onderste explosiegrens ligt. Het gas kan zich wel ophopen tot een concentratie die wel tot een explosie kan leiden. Een gasmeter kan helpen om een dergelijke ophoping te constateren. Een gasmeter dient daarom opgehangen te worden in een ruimte waar een gastoestel hangt en waar zelden iemand komt, bijvoorbeeld de CV ruimte. De meter dient dan hoog geplaatst te worden, overeenkomstig de afstanden die gelden voor een koolmonoxide melder.

Details omtrent de plaatsing zijn te lezen op de gebruiksaanwijzing van de meter.