Koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder kopen? Het is de beste bescherming tegen het gevaar van koolmonoxide. Dat kan ontstaan door de CV-ketel en andere verbrandingstoestellen, net als door een schoorsteen die niet goed schoon is. U kunt online een koolmonoxide detector bestellen, gewoon bij ons uit de eigen voorraad. Zodat we de verzending snel in orde maken. En u de koolmonoxidemelder snel in huis heeft.

Producten 3 artikel(en)

per pagina

Producten 3 artikel(en)

per pagina

Wilt u online een koolmonoxidemelder kopen en bent u benieuwd waarop te letten? We zetten een paar handige tips voor u op een rij. En handige tips voor de ideale plaats van de melder of detector, zodat u het risico op de gevaren enorm kunt verminderen. Eenvoudig online, waarna wij er direct voor u mee aan de slag gaan.

Wat is een koolmonoxidemelder?

Een melder voor koolmonoxide, wat is dat eigenlijk? Het is een detector die alarm slaat op het moment dat de hoeveelheid koolmonoxide in de lucht te groot wordt. Dat is belangrijk, want een te hoge concentratie hiervan is snel dodelijk. En anders dan bij aardgas zit er geen geur aan koolmonoxide. Bovendien kunnen we het niet zien, waardoor alleen de melder daarvoor kan waarschuwen.

Let op: de koolmonoxide detector is geen vervanging voor de (jaarlijkse) controle van het verbrandingstoestel zoals de CV-ketel. De brandweer adviseert zowel een melder te gebruiken als het systeem te laten controleren.

Een koolmonoxidemelder bevat een sensor met daarin speciale gel. Daarin zitten onder andere zwavelzuur en elektraolyt. Bij hoge hoeveelheden koolmonoxide ontstaat er een chemische reactie, waarna de melder een signaal geeft.

Waarop letten bij de aanschaf: handige tips

Een koolmonoxidemelder kopen en benieuwd waarop te letten? De brandweer adviseert rekening te houden met een paar belangrijke zaken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er NEN-EN 50291 op de verpakking staat en let op de levensduur van de melder, zo’n 5 - 10 jaar is een goede keuze.

Wilt u een combimelder kopen? Dat is de combinatie van een melder voor koolmonoxide en een rookmelder. Houd er rekening mee dat dit alleen goed werkt in de ruimte waar een verbrandingstoestel hangt, zoals een CV-ketel. In andere ruimten moeten de beide melders op een andere hoogte hangen, dus lukt het niet om die goed te combineren.

De ideale plaats voor een koolmonoxide detector

Want, wat is de ideale plaats om een koolmonoxidemelder op te hangen? De brandweer geeft daarvoor een aantal handige adviezen. U kunt de melder het best aan het plafond hangen. Horizontaal zo’n 1 - 3 meter van de mogelijke bron voor koolmonoxide, centraal in de ruimte en minimaal op 30cm afstand van de muur. Pas op met luchtinlaten of luchtuitlaten en andere objecten aan het plafond, door daarbij uit de buurt te blijven.

Is er sprake van een schuin plafond? Dan is het verstandig om het schuine plafond te gebruiken voor de plaatsen. Houd wel rekening met een horizontale afstand van 1 - 3 meter ten opzichte van de CV-ketel of een ander verbrandingstoestel. Op die manier zorgt u voor een goede plaats van de koolmonoxide detector, waarmee u tijdig een signaal krijgt op het moment dat er iets aan de hand is en u in actie dient te komen.

Bekend met onze voordelen?

Een koolmonoxidemelder kopen en daarvoor op zoek naar de beste keuze? Wij zorgen voor een breed assortiment, met modellen die netjes voldoen aan de belangrijke NEN-certificering. En met een lange levensduur, op basis van de gel met de twee belangrijke bestanddelen. Om daar lang gebruik van te maken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over koolmonoxide. Al is het ondertussen dus wel van belang om het verbrandingstoestel zoals de CV-ketel (jaarlijks) te laten controleren. En bestelt u de koolmonoxide detector meteen online? Dan profiteert u online van:

  • Veilig shoppen > Thuiswinkel Waarborg
  • Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis retourneren van alle bestellingen
  • Verzending binnen 24 uur
  • Klanten beoordelen ons met een 9,2

We hebben de verschillende koolmonoxidemelders uiteraard voor u op voorraad, zodat u die eenvoudig online kunt bestellen. Door daar online zelf een keuze uit te maken of op basis van het deskundige advies door onze ervaren specialisten. We vertellen u graag meer over de modellen die er beschikbaar zijn en hoe u daar gebruik van kunt maken. Voor een goede melder voor koolmonoxide, om te voorkomen dat u daar mee te maken krijgt zonder dat u het weet. En heeft u andere vragen? Dan horen we graag van u.